Спецченгета откриха боен арсенал при акция

Архив София

19-05-2012, 10:13

Снимка:

МВР

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

ГДБОП разбиха група, извршваще търговия с оръжие, боеприпаси и наркотични вещества

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” откриха боен арсенал при спецакция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След получен сигнал служителите на ГДБОП проведоха операция, свързана с незаконно съхранение и търговия с оръжие, боеприпаси и наркотични вещества.

Акцията е под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Задържани са двама криминално проявени мъже.

51-годишният Н.Н. е регистриран в полицията за кражба на радиоактивни вещества, съхранение и разпространение на наркотични вещества, а 42-годишният С.Т. - за съхранение и разпространение на наркотични вещества, кражба, измами, обсебвания.

При последвалите претърсвания в жилище в София, обитавано от Н.Н., са открити и иззети картечен пистолет със заглушител тип „Узи“, резервна цев за него, два пълнителя с боеприпаси, пистолет „Макаров” със заглушител, цилиндрично тяло с надпис на латиница „червен живак”.

Там антимафиотите намерили и пакет с около 200 грама бяло прахообразно вещество, пакет сиво прахообразно вещество и 300 лв.

От адрес в Нови Искър, обитаван от С.Т., служителите на ГДБОП са иззели 8 грама таблети - амфетамин, техника за заглушаване на СОТ, лаптоп, два плика с кристално бяло вещество.

Н.Н. е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а на С.Т. е наложена мярка за неотклонение за 72 часа.

Действията по разследването продължават, по случая е образувано досъдебно производство.