Допинг скандал за ЧРД на Ивет

Архив София

19-05-2012, 10:17

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Една от най-добрите ни лекоатлетки, спринтьорката Инна Ефтимова е дала положителна проба за веществото соматотропин, познато като хормон на растежа

Инна Ефтимова аут от Лондон, щафетата ни под въпрос

Пореден допинг скандал разтърси българския спорт - една от най-добрите ни лекоатлетки, спринтьорката Инна Ефтимова е дала положителна проба за веществото соматотропин, познато като хормон на растежа, пише SportLine.bg.

Случаят става публичен навръх 28-ия рожден ден на най-добрата ни спрентьорка Ивет Лалова.

Родената в Костинброд лекоатлетка е била проверена на световното първенство в Даегу през август миналата година. Така Ефтимова ще се прости с мечтите си за участие на олимпийските игри в Лондон, тъй като ще бъде наказана.

Тя имаше квоти за дисциплините 100 и 200 метра гладко бягане, а България стягаше женска щафета на 4 по 100 метра с нейно участие, в която трябваше да бяга и рожденичката Ивет.

Все още не е ясно дали лекоатлетката ще поиска отваряне на втората проба. Най-вероятно тя ще бъде наказана със спиране на състезателните права за 2 години от WADA.

„Шокирана съм, нямам никакво обяснение", каза Инна за БНТ.

Само преди няколко дни двегодишно наказание заради положителна допинг проба получи втората ни ракета в тениса Димитър Кутровски.