Байерн и Челси в битка за най-желания клубен трофей

Архив Бургас

19-05-2012, 09:59

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

burgas.utre.bg

Всичко от Автора

Байерн е фаворит според букмейкърите. Челси е отборът, който винаги може да изненада. Днешният изход реално погледнато е непредвидим.

Днес е финалът за Купата  на Шампионската лига. Неочакван и в същото време чакан с огромен интерес.

 Още преди месец заявките за билети надминаха цифрата един милион. Цените „на черно” достигнаха  2000 Евро. Над 100 000 туристи ще кацнат днес в столицата на Бавария с надеждата да следат мача, ако не на стадиона, то поне на една от двете Арени, подготвени специално за случая. В цяла Германия, която се готви и за Европейското, са разположени големи екрани по площади и безброй места, където феновете на чаша бира ще могат да изгледат големия сблъсък.

Байерн е фаворит според букмейкърите. Челси е отборът, който винаги може да изненада. Днешният изход реално погледнато е непредвидим. Единият отбор отстрани считаният за сигурен финалист Барселона, другият - шампиона на Испания, който би каталунците - Реал Мадрид. Байерн разчита на феновете, но и 70000 англичани вече са в Мюнхен, а местата на стадиона са разпределени по-равно между двата отбора - финалисти.

Байерн загуби преди седмица катастрофално с 5:2 финала за Купата на Германия както и шампионската титла от  Борусия Дортмунд. Челси пък завърши едва шести и само победа тази вечер ще осигури на сините от Лондон участие и догодина в най-престижния клубен турнир на континента.

И двата отбора в последните години достигаха до прага на финала, но така и не стигаха до края. Юп Хайнкес вече е печелил титлата с Реал Мадрид и каквото и да се случи днес ще продължи да води баварците. За Роберто Ди Матео,  купата е възможност за първи трофей като старши треньор на Челси и възможност за оставане начело на отбора и в бъдеше

И в двата отбора има проблеми с контузени и наказани футболисти. Това обаче със сигурност няма да попречи на големия спектакъл, който тази вечер очакват милионите фенове на най-популярната игра по целия свят.