Сводници ловят бели робини с оферти за работа в Гърция

Архив Бургас

20-05-2012, 15:58

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Обявите се пускат във вестници, циркулиращи сред нашенците там и обичайно са за чистачки или за друг поддържащ персонал. Родните емигранти пък веднага сезират родата за появилата се възможност. В момента, в който мераклията се появи на място обаче се оказва, че офертата е била само примамка. 

Сводници пускат фалшиви оферти за работа в Гърция и така набират момичета за бели робини.За това алармираха българи, живеещи в южната ни съседка, пише в. "Монитор"

Обявите се пускат във вестници, циркулиращи сред нашенците там и обичайно са за чистачки или за друг поддържащ персонал. Родните емигранти пък веднага сезират родата за появилата се възможност. В момента, в който мераклията се появи на място обаче се оказва, че офертата е била само примамка. В повечето случаи от страна на сводници, които, щом жертвата попаднела на място, я затварят в една къща и я превръщат в проститутка.

 Схемата беше разказана от журналисти от едно от БГ изданията в Гърция - в. „Български новини”, по време на провеждащата се в Букурещ Осма световна среща на БГ медиите. Те посочиха, че преди време в редакцията им се обадила жена, станала жертва на именно такава обява. Тя помолила за помощ и разказала, че отишла уж да работи като обслужващ персонал, но я затворили в къща с цел сексуална експлоатация. В същото време била болна от диабет, а не й доставяли дори жизненоважния инсулин.

 

Бум на измамите с обяви менте пък отчитат в Испания. Крайната цел на фалшивите оферти за работа обаче е друга - да се бръкне в джоба на жертвите, попаднали в капана. Две са схемите, по които мошениците жилят хората, хванали се на въдицата. При първата като телефон за контакт дават импулсен GSM. Така, без да разберат, хората, които са звъннали на него, заинтригувани от офертата, всъщност навъртат космически сметки.