Кмет под прикритие хваща ГЕРБ да търгува с гласове

Архив Пловдив

21-05-2012, 11:43

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Дегизиран новият червен кмет на Съединение получил 100 лева, за да осигури 4 гласа за кандидата на ГЕРБ

На частичните избори в Съединение вчера хора на ГЕРБ се опитали да купят и кандидата за кмет на червените. "В Голям Чардак се дегизирах, не ме разпознаха и ми предложиха 100 лева, за да им осигуря 4 гласа", разказа днес Георги Руменов.  Новият кмет не е документирал купуването на гласове. Не е взел и подкупа, защото казал, че ще гласува по съвест. Вчера БСП не са подали и сигнал до Общинската избирателна комисия. По последни данни Руменов спечели изборите в близката до Пловдив община. Разликата между него и опонента му от ГЕРБ Сашо Динчийски е 281 гласа.

"Беше впрегната полиция, охранителни фирми, джипове обикаляха общината цяла неделя", разказа Руменов. По негова информация униформените били повече от 100 души. "ГЕРБ наплаши сума ти хора, включително и администрацията. Имаше заплахи и закани", каза още Руменов. "В петък преди балотажа раздадоха 20 000 кебапчета, на площада пяха Преслава, Константин … и пак не спечелиха. Гражданското общество победи полицейщината",  заяви  кметът-социалист.

По мнението на депутата от БСП Петър Мутафчиев за изборите в Съединение е била впрегната цялата държавна машина – вицепремиери, министри, които обещавали какво ли не на избирателите. "Сега ще очакваме да си изпълнят обещаното", каза народният представител.

"В общинския съвет ще имаме мнозинство", категоричен е Руменов. Ще се случи със съветниците от ГЕРБ, РЗС и ВМРО-НИЕ. "Те още не знаят затова, но ако искат града да върви напред, трябва да го направят."

Руменов ще има 1 заместник-кмет. Неговото име още не е ясно.

Областният координатор на ГЕРБ Димитър Лазаров отговори на червените обвинения "Вместо да говори за важните неща, които трябва да се случат в Община Съединение след изборите, г-н Руменов още от първия ден след балотажа поставя в центъра на вниманието вече приключилата кампания на ГЕРБ... Това не ме учудва като се има предвид, че през неговата нито веднъж не се чу и не се видя каква е конкретната му програма му за управление на Общината. Очевидно това Шменти Капели - дегизировката му в Голям Чардак - го вълнува повече, отколкото това, че ще управлява Община Съединение. Като са му предложили 100 лева, да беше сигнализирал полицията – нали твърди, че е имало толкова много полиция навсякъде... Да беше подал жалба до ОИК или в Прокуратурата... Колкото и да е забавно, няма да коментирам приказки на Шехеразада от 1001 нощ.

На обвиненията за „скъпата“, по думите на опонентите ни, кампания – ще отговоря кратко и ясно: отчет за разходите по кампанията ще бъде депозиран, както се изисква от Закона, пред Сметната палата. БСП вместо да плюнчат моливи по сметките на ГЕРБ, да се заловят и да сметнат всичко, което е необходимо за стартиране на проекти като канализацията в Общината например."