Тони Димитрова с майсторски клас в Музикалното

Архив Бургас

21-05-2012, 10:21

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

На 3 юни училището организира Ден на отворените врати с демонстрации, отрити репетиции и арт ателиета.

Известаната бургаска певица Тони Димитрова ще обучава надарени деца в майсторски клас в Музикалното от 7 до 9 юни.

В него могат да участват възпитаници на училищата по изкуствата без ограничение на възрастта, както и младежи от 7 до 12 клас, без значение къде учат, стига да се занимават активно с пеене. Майсторският клас ще бъде закрит със съвместен концерт.

Дни по-рано, на 3 юни, училището организира Ден на отворените врати с демонстрации, отрити репетиции и арт ателиета,

Освен да представят дейността на учебното заведение, ще бъде осигурена свободна сцена на младия изпълнител.

Идеята е инструменталисти от музикални паралелки, школи, детски градини да покажат талант на сцената на Музикалното. Предвиден е фотоконкурс, ателиета по изкуствата и открити репетиции по балет и театър.

Едни от най-изявените възпитаници на НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров” пък ще изнесат общ концерт в Морското Казино на 8 юни. В него ще се включат Елизабет Ефтимова - цигулка и Иван Петров – кларинет. Двамата са стипендианти на Министерството на културата, които често са награждавани на национални и международни конкурси.

Още един майсторски клас организира школото. От 4 до 14 юли Стефан Попов ще води Майсторски клас по виолончело с международно участие.

Все още Академията по изкуствата продължава и приема на документи специалностите - класически и модерен балет, актьорско майсторство, поп и джаз пеене, припомнят от администрацията на училището.