Мелкон Мелконян почетен гражданин посмъртно

Архив Бургас

21-05-2012, 14:26

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Мелкон Мелконян почина на 14 март, 11 дни преди рожденния си ден тази година.

Доайенът на бургаското правосъдие Мелкон Мелконян ще бъде удостоен посмъртно със званието почетен гражданин на Бургас.

Докладна записка е входирана от председателя на Общински съвет Снежина Маджарова и е предвидена като втора точка в дневния ред на десетото заседание на О б С, което ще се проведе на 29-и в Морското казино.

Мелкон Мелконян почина на 14 март, 11 дни преди рожденния си ден тази година. През месец януари 1991 година е избран от Великото народно събрание за Председател на Окръжен съд – Бургас. Член е на Висшия съдебен съвет от квотата на съдиите през 1992 година. В продължение на пет години ръководи Наказателна колегия при Върховния касационен съд на Република България, като Заместник председател.

Съдия Мелкон Мелконян е първият председател на Апелативен съд – Бургас. С дейността си, той изгражда структурата и ръководи правораздавателната дейност на Апелативния съд в Бургас до месец юни 2004 година.

До края на съдийската кариера през 2009 година, Мелкон Мелконян е съдия в наказателно отделение на Апелативен съд –Бургас. Дългогодишен член на ръководството на Съюза на съдиите в България. С изключителният си професионализъм, интелект и опит, Мелкон Мелконян даде забележителен принос за развитието на българското правораздаване.