Махнаха пияната учителка, обиждала полицаи с "олигофрени"

Архив София

22-05-2012, 09:23

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Виктория Иванчева вече е освободена от служба. Часове преди инцидента си е подала молба за напускане, която е разписана в събота.

Класната на 12 "В" клас от училище "Христо Ботев" във Враца, която бе задържана за обида на полицаи, бе оправдана от състав на Районния съд, пише 24 часа.

Виктория Иванчева вече е освободена от служба. Часове преди инцидента си е подала молба за напускане, която е разписана в събота.

До задържането на Виктория Иванчева в петък срещу събота се стигна след проверка на полицаи в заведение, ползвано от учениците за прощален купон. Служителите на реда съставили акт на собственика по Наредба на Общински съвет.

Пияната учителка започнала да обижда полицаите и след като не се подчинила на заповедта им да спре, те я задържали за 24 часа. Делото бе отложено за днес, тъй като задържаната поиска адвокат.

На заседанието са се явили полицаите и момичета от класа - свидетели на скандала. Ученичките отрекли класната им да е обиждала служителите на реда, въпреки че униформените обяснили пред съда, че Иванчева ги наричала "олигофрени", "ще те наритам в главата", "ще говориш с мен като станеш с пет звезди" и др.

Адвокатът на подсъдимата успял да докаже, че купонът на учениците бил частно парти и че заведението, което не работело по принцип, е ползвано само като място от младежите, които си внесли пиенето и мезетата.

Междудругото учителката е била наказана през месец март с последно предупреждение за уволнение.