Избрани Новини
Тримонциум сваля Dedeman от покрива
Турският собственик на хотела за 13-а година събра на купон журналисти от всички медии по случай 24 май
Хотел „Тримонциум Принцес“ скоро ще свали надписа Dedeman. Името на доскорошния наемател ще слезе от покрива на хотела в Пловдив. Наскоро 10-годишният договор между собственика на „Тримонциум“ Суди Озкан и турската хотелиерска верига Dedeman бе прекратен предсрочно, тъй като наемателите не изпълнили нито една точка от споразумението. Един от ангажиментите бе да се повиши категорията от 4 на 5 звезди, но за четири години Dedeman не направиха нито една стъпка в тази посока. Това бе капката, която преля чашата на търпението на Суди Озкан и той едностранно прекрати договора за наем.
Хазартният бос Суди Озкан купи символа на Пловдив – хотел „Тримонциум“, и "Новотел София" през 1998 г. и прибави към имената им „Принцес“. През 2008-а сключи десетгодишен договор за управление на хотелската част с най-голямата турска верига Dedeman Hotels and Resorts International, която управлява над 20 хотела в Турция и чужбина. Озкан запази за себе си управлението на казината.
В продължение на 13 години, от 1999-а, Суди Озкан организира прием за пловдивските журналисти по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. По инициатива на пиара на „Тримонциум“ Ертен Късова всяка година в навечерието на 24 май хотелът затваря ресторант „Амбасадор“ за външни гости и посреща само журналисти. Ей така, да се видят, да си побъбрят и да се повеселят. Дори при управлението на Dedeman традицията не е прекъсвала.
„Добре дошли на всички! С някои фирми и хора се разделихме, но с вас – никога“, с тези думи на Ертен Късова започна вечерта. И веднага след това „сервира“ новината – хотелът и казиното имат нови директори - Васил Илиев и Оган Юзел, които се веселиха заедно с пишещите и снимащите братя и сестри. Новият стар главен готвач Славка Янкулова демонстрира как се приготвят лук олчан, памук погача и сладко суши. Ястията са част от промененото меню на „Амбасадор“, в което преобладават турски специалитети.
Опитали от всички вкусотии, между наздравиците с класни питиета, журналистите окупираха дансинга и се веселиха от душа.
Топ Новини