Турнир по стрийтбол превзема Бургас, победителите летят за Истанбул

Архив Бургас

23-05-2012, 16:34

Снимка:

zimbio.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Отборите, класирали се на първите четири места във всеки град ще покажат умения на финален турнир в София. Най-добрият тим ще се включи в шампионата 3х3 World Tour Masters в Истанбул, който ще се проведе на 1 и 2 септември.

Стрийбол първенство ще нажежи спортните страсти в Бургас през юни. Шампионатът, който започва на 3-ти следващия месец, ще се проведе в 4 града в България.

Всяка седмица ще се играят по два кръга. Организатори са ASBL /Amateur Streetball League/ 3х3 OPEN CHAMPIONSHIP със съдействието на БФБ. Бургаските атлети ще мерят сили по официалните правила на ФИБА за 3х3 баскетбол.

Отборите, класирали се на първите четири места във всеки град ще покажат умения на финален турнир в София. Най-добрият тим ще се включи в шампионата 3х3 World Tour Masters в Истанбул, който ще се проведе на 1 и 2 септември. За останалите на второ и трето място също е предвидено международно участие, но в турнир в съседна Румъния.

Право на участие имат мъже над 18 години, като те ще бъдат регистрирани в международната 3х3 ранг листа на ФИБА.

Срещите ще са два пъти седмично от 18, 30 до 21, 30 часа.

За записване ентусиастите могат да ползват егистрационна форма качена на http://359asbl.blogspot.com/ и с последващ мейл доasbl@abv.bg със снимки на състезателите.