Земята пак се раздвижи, трусът в 0,59 часа беше 4,3 по Рихтер

Архив София

24-05-2012, 01:17

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Поредното силно земетресение изправи на нокти столичани. Епицентърът отново е край Перник и на 10 километра дълбочина. 18 минути по-рано 4,5 по Рихтер разтърсиха и Италия, на 3 километра южно от Финале Емилия. Най-близкият по-голям град до епицентъра е Болоня.

Земята пак се раздвижи. Новото земетресение разтърси София в 0,58 минути. Епицентърът пак е край Перник, а силата - 4,3 по Рихтер, според Германския изследователски център за геоложки проучвания в Потсдам. Дълбочината на земетресението е 10 км, както и на големия трус от 3,00 часа през по-миналата нощ. Тогава удари 5,9 по Рихтер и изправи на нокти жителите на Западна България. За щастие, природният катаклизъм не взе жертви. Разминахме се само с материални щети. Оттогава земята не спира да се движи и периодично се усещат трусове в порядъка между 2,00 и 4,00 по Рихтер. Тази нощ обаче разтресе с по-голяма сила, а в последните 30 минути последваха вторични по-слаби разлюлявания, усетени в столицата.

Точно 18 минути преди труса, усетен в София, земетресение от 4,5 по Рихтер отново разтресе и Италия. Епицентърът, според Американския сеизмологичен център, е на 3 километра южно от Финале Емилия. Най-близкият по-голям град е Болоня.