Деца рисуват ужаса от земетресението

Архив София

24-05-2012, 17:33

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Трусовете и в Италия не спират

Италиански деца от пострадалия от земетресенията регион Емилия Романя изляха емоциите си с четка, боички и цветни моливи.

Трусът, срутващите се покриви, отломките. Все ужасяващи неща, особено през очите на едно невинно дете. Но също едно голямо "Благодаря" към хората от "Гражданска защита" за палатките и помощта: от рисунките на децата от училище "Галярдели", от град Виньола, може да се разбере много, пишат местните медии.

Според италианския министър на земеделието, храните и горите Марио Катания щетите от земетресението в региона вероятно надхвърлят 200 милиона евро.

Министърът на културата Лоренцо Орнаги посети засегнатия район и заяви, че е нужно в най-скоро време да се направи равносметка за щетите. Той допълни още, че някои сгради изглеждат като бомбардирани и че трябва да се направи всичко възможно, за да бъдат запазени символите на областта.

Както е известно, земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер удари италианската област Емилия Романя два дни преди трус от същата степен да разтърси Западна България.