Домусчиев измества Гърнетата в София

Архив София

25-05-2012, 14:37

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Фандъкова не иска да работи с перничаните, защото отчетите им били доста съмнителни

Кирил Домусчиев поема почистването на столичните райони, които имат подписани договори с "Титан АС", научи София Утре. Причината е в кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която е недоволна от работата на сметопочистващата фирма в райноите, за които има контракт. В Голямата столична община се съмняват в доста от отчетите, предоставени от подопечните на Димитър Борисов и Иво Иванов. За да пасивира Фандъкова и да оправи отношенията с нея, Домусчиев лично се е заел да съблюдава работата на "Титан" в София.

Както е известно собственикът на Лудогорец стана съдружник на Гърнето и Праховеца в "Титан" преди година и половина. Тогава той предостави на пернишките предприемачи солиден кредит, с който двамата погасиха задължения на ЦСКА. Впоследствие собствениците на "армейците" се отказаха от 30 процента от боклукчийската си фирма и дяловете преминаха в президента на новите футболни шампиони.

Домусчиев е сред приближените но премиера Борисов бизнесмени. Неслучайно Генерала на няколко пъти би път до Разград, за да направи първа копка на ремонта на стадиона, а след това и лично да го открие. За Гъренто и Праховеца пък се знае, че са протежета на Първанов и Станишев. Перничаните работеха с брата на бившия премиер, като архитект Станишев бе в основата на няколко развлекателни проекта на Гърнетата.