Деси Добрева разлива глас на Празника на розата в Карлово

Архив Пловдив

26-05-2012, 08:50

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Организаторите тази година ще съчетават традициите и новото

Емблематичният „Празник на розата“ в Карлово вече започна с традиционния и неизменен на този ден розобер в градините на квартал „Сушица“. Гостите на града ще се потопят в атмосферата на фолклорните изпълнения на самодейни състави от Община Карлово - гайдарите от Калофер, кукерските колективи от с. Домлян, с. Дъбене, кв. Сушица.

Царицата на розата ще отправи своите приветствени слова към гостите на града и ще ги покани на празничната програма, съобщиха организаторите за ПловдивУтре.

"Свободна сцена" на площад "20-ти юли" стартира от 10 часа, на която ще вземат участие ЖПГ от гр. Баня, с. Каравелово, с. Климент, с. Дъбене, кукерски колективи от с. Климент, с. Домлян и с. Дъбене.

Шествието на Царицата на розата ще подходи по ул. "Ген. Гурко" към 10, 30 часа, предвождано от гайдарите на Калофер, с оригиналния подход към сцената, пресъздаден от самодейците на с. Климент. Ръководителят им Мано Манов ще въведе Царицата. Във фолклорната програма ще се включат ансамбъл "Тракия" и танцов състав "Розова долина".

Ако искате да знаете как изглежда старата технология на розоварене и дегустация на продукти трябва да сте в 12, 45 в Историческия музей в града. Вечерната програма е и пиронът на празника. Карловци ще се радват на изпълненията на мажоретни състави, духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Тени Омеде, Деси Добрева, Дивас крю и балетна програма.