Историята на едно предизвестено музикално Евро-фиаско

Архив София

26-05-2012, 12:04

Автор:

Теодор Михайлов

Всичко от Автора

Г-н Борисов, преместете министерство на културата в Димитровград. Назначете инж. Димитров за министър на културата. Забранете участието ни на Евровизия. Направете европейски конкурс за песен (пак в Димитровград), в който ние да печелим винаги първо място, за да има някаква справедливост и най-накрая лошите европейци да разберат какво е истинска музика, къде е родината на Орфей, бациликус булгарикус и двойника на Никола Тесла – Милко Калайджиев.

Бях в неголяма компания, когато миналата вечер Софи Маринова не се класира за финала на Евровизия. Около мен настъпи гробно мълчание.

Малко преди това всички твърдяха, че нашата песен била страхотна, велика, нечувна и всички други били много зле в сравнение с нас. Гледаха ме с презрение и омерзение, когато казвах, че парчето е грозно, сервилно, изпято с патоса на певачка в Гнилянски хоремаг и добър пример как слаб разтвор на Лили Иванова се превръща в силен разтвор на одрана котка. Бях национален предател, бях предал Левски, бях върнал Южна Добруджа на Румъния и собственоръчно бях надупчил цяла България в търсене на шистов газ в кооперация с Шеврон.

Но не искам сега да коментирам изпълнителя, композитора и текстописеца. Стилиста пък съвсем. Те толкова си могат и не са виновни, че са телепортирани от сцената на "Син сити" директно на сцената на Евровизия и приличаха на аборигени, разглеждащи андронен колайдер. И кой ги изпрати там? Ние! Нашите есемеси. Нашето жури и нашата Национална телевизия а.к.а. БНТ. Същите, които изпратиха недоразумението Краси Аврамов преди време. Същите, които догодина ще изпратят Веселин Маринов, пеещ с пот на челото химн за Европа. И Драго Чая, който с патос ще ни разкрива, как тази година имаме всички шансове за успех, а всъщност и ние, и той знаем, че просто много му се обикаля по света, без значение от компанията. И после да ни обяснява как конкурсът бил геополитически и как имало много малко българи в чужбина и изобщо масоните и илюминатите също за замесени, понеже им е много важно кой ще спечели конкурса, като за пример може да се спомене, че Стунджи е масон, а Елица - илюминат, затова преди години са стигнали толкова напред. И ето, Веселин Маринов, изпълнител от космоса, недооценен от музикалната геополитическа мафия, която няма никакъв вкус. А, всъщност, Драго и целия екип на БНТ ще чакат победителя, за да знят къде ще си прекарат приятно, безплатно и без ангажименти догодина. А ние ще чакаме журито да си посипе главата с пепел, да си даде самоотвод, да излъчим модерно и готино парче, да има честно гласуване и да се класираме за финалния кръг. Ще чакаме, да. Ние Годо чакаме, та това ли ще ни уплаши.

В заключение искам да се обърна към министър-председателя. Г-н Борисов, преместете министерство на културата в Димитровград. Назначете инж. Димитров за министър на културата. Забранете участието ни на Евровизия. Направете европейски конкурс за песен (пак в Димитровград), в който ние да печелим винаги първо място, за да има някаква справедливост и най-накрая лошите европейци да разберат какво е истинска музика, къде е родината на Орфей, бациликус булгарикус и двойника на Никола Тесла – Милко Калайджиев. И изпратете Драго Чая, чиято любов към цирка го прави подходящ, да го промотира по света, щом толкова му се пътува. Така всички ще са доволни. И на никого няма да му пука за Евровизия. Почти както е сега, само дето сега участваме.