Медведев смени Путин начело на "Единна Русия"

Архив София

26-05-2012, 14:43

Снимка:

er.ro

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Дмитрий Медведев стана днес първият в най-новата руска история партиен лидер, който оглавява и правителството

Руският премиер Дмитрий Медведев, който в началото на седмицата стана член на управляващата партия "Единна Русия", от днес вече е неин председател, съобщи кореспондентът на БНР от руската столица.

Това стана на свикан специално за случая извънреден конгрес.

Дмитрий Медведев стана днес първият в най-новата руска история партиен лидер, който оглавява и правителството. Според устава на "Единна Русия" за неин председател може да бъди избран само партиен член, който има стаж в организацията не по-малко от 6 месеца, но в случая бе направено изключение, тъй като Медведев оглавяваше списъка на партията за парламентарните избори през декември 2011 г., припомня националното радио.

Предлагайки кандидатурата на Медведев, президентът Владимир Путин, който е начело на "Единна Русия" от 2008 г., посочи, че партията се нуждае от коренно обновяване и демократизиране за да стане по-открита и по-ефективна.

След като делегатите единодушно с вдигане на ръка избраха Медведев за партиен лидер, той обеща да води партията към победа на всички избори, включително и през тази година в условията на остра конкуренция с опозицията.