Добро утро, дъждовен Пловдив

Архив Пловдив

28-05-2012, 05:44

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Понеделник е, ден за позитивно мислене

Добро утро в понеделник, Пловдив. Най-накрая сме на работа, след четири дълги дъждовни мързеливи почивни дни.

И днес няма да е по-различно навън.

В понеделник времето ще се задържи хладно, облачно и с валежи - на места значителни. Максималните температури ще са между 16 и 21°. Във вторник валежите ще започнат да намаляват, ще започне и разкъсване на облачността. В сряда дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Повече слънце ще има над северозападната част от страната. Над южните и източните райони облачността ще е значителна, там ще вали и по-интензивно. В четвъртък температурите ще се повишат още малко, преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В петък настъпва и новия месец. Средномесечните температури през месец юни ще бъдат обичайни за този период от годината. В равнините те ще варират от 10 до 28 градуса. По високите полета месечната температура ще достигне 23 градуса. По високите частни от планините месец юни ще предложи средни температури от около 18 градуса.

По Черноморието температурите ще напомнят за лятото и слънчевите дни ще привлекат много туристи по плажовете. Месец юни ще предостави добри възможности за летен туризъм в планините и по морето.

Валежите ще са в рамките на от 60 до 90 литра на квадратен метър. Като цяло времето през месеца ще е нестабилно с бързи смени от слънчево към валежи и градушки. Затове все пак още не правете планове за дълга почивка.

*** ***

Това ще е и седмицата на последните абитуриентски балове, след което започват кандидат-студентските изпити и страсти. ПловдивУтре отново приканва всички абитуриенти, които желаят да покажат празника си на целия град, да изпращат свои снимки на редакционната ни поща до края на месеца.

*** ***

Точно преди една година гуруто на известните и богатите д-р Мел Гил посети България. С това негово идване се роди идеята, 28 май да бъде определен за Ден на позитивното мислене в България. Затова, въпреки мокрото време, усмихнете се! Животът е прекрасен.