Колоездачите на Цар Симеон станаха отборни шампиони

Архив Пловдив

29-05-2012, 13:59

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивчани изпревариха тимовете от Бургас и Троян на държавното първенство на шосе, което се проведе в Пазарджик

Колоездачите на Цар Симеон (Пд) станаха отборни шампиони на България при юношите старша възраст на завършилото в Пазарджик държавното отборно първенство по колоездене на шосе. Титлата за пловдивчани донесоха Димчо Тафров, Селяхтин Шакир, Нако Георгиев, Димитър Найденов и Велизар Фурлански, с резерва Веселин Воденичаров.

Надпреварата включваше две дисциплини - индивидуално бягане по часовник и общ старт. За крайното отборно класиране се взимаха резултатите от двете дисциплини.

В първия състезателен ден - в часовника на 12 километра, Цар Симеон зае стратегическото трето място. Пред нашите се наредиха основните конкуренти за титлата КК Бургас и Хемус (Троян). Трети в крайното класиране на часовника бе Нако Георгиев.

Във втория етап - общ старт на 110 километра, пловдивските бегачи се показаха като голям и сплотен отбор и с отлична тактика пласираха нови четирима свои представители в първата петнадесетица, като "царистът" Димчо Тафров финишира убедително първи. 

Преди финала Тафров се откъсна от основната група и пресече линията на близо минута разлика пред втория. Всичко това донесе убедително златните медали и титлата на Цар Симеон, изпреварил в крайното класиране тимовете на Бургас и Хемус (Троян).