5 г. решетки за заклан пред дискотека в Сънито

Архив Бургас

30-05-2012, 11:14

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Присъдата на Петър Христов можеше да е максимално 8 г., тъй като бил непълнолетен във фаталната нощ. Магистратите му дадоха 7, които се редуцират на 5 след като Христов призна вината си и поиска съкратен процес.

5 години зад решетките ще прекара Петър Христов, който бе обвинен в убийството на Реджеб Ерголу пред дискотека "Гоу, гоу гърлс" в Слънчев бряг миналото лято.

Това реши днес състав на Бургаски окръжен съд с председател Захарин Захариев. Христов бе обвинен в умишлено убийство чрез нанасяне на удар с нож, но тъй като бил непълнолетен по време на мелето максималната му присъда можеше да е 8 г. Магистратите му присъдиха с година по-малко, които се редуцират с 1/3 до 5, тъй като Колев призна вината си и поиска съкратен процес.

3 години зад решетките ще прекара другия обвиняем по делото - Златин Колев, който нанасял на Реджеб удари с ритници. Той също бил непълнолетен по време на инцидента и бе съден като такъв. Магистратите му присъдиха 4 г. и 6 месеца, които също бяха редуцирани. 

"Доволни сме, че ги осъдиха за умишлено убийство, а не както беше предложено вчера - за смърт по непредпазливост. Ще обжалваме обаче наказанието на Златин Колев”, заяви адв. Милена Калчева, която представлява почернената майка на Реджеб. Според нея намушкването, нанесено от Колев, и ритниците от Златин в еднаква степен са довели до фаталния резултат.

Съдът уважи частично гражданските искове към двамата обвиняеми, които бяха по 200 хил. лв. Магистратите решиха, че Христов трябва да плати на майката на Реджеб 100 хил. лв. кръвнина, а Колев - 20 хил. лв.