Премиерът решава проблемите на „Нефтохимик”, шейховете се връщат на „Лазур”

Спорт

31-05-2012, 00:00

Снимка:

Десислава Комарова

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Сумата от 300 000 лева ще уреди Борисов за „нафтата” през следващия сезон

Министър - председателят разговаря с фенове на „нафтата” по време на посещението си в Бургас. В присъствието на кмета Димитър Николов той се запозна в движение с проблемите на „Нефтохимик” и обеща да съдейства за решаването на финансирането на клуба.

Премиерът има опит във футболните дела, след като само преди два дни неговия тим спечели Купата на аматьорската футболна лига, а едно от попаденията за Витоша Бистрица, стана след асистенция на Борисов. Преди време министър - председателят убеди голяма фирма да поеме издръжката на Берое Стара Загора, в момент когато клубът беше изпаднал във финансов колапс.

Сумата от 300 000 лева ще уреди Борисов за „нафтата” през следващия сезон. Те ще бъдат достатъчни  покриването на част от разходите. Премиерът ще разговаря и с ръководството на Лукойл, относно поемането на част от издръжката на отбора.

От късно снощи и рано тази сутрин има още добри новини. По все още непотвърдена информация, кметът Николов почти е осигурил отборът на Нефтохимик да играе мачовете си от следващия сезон на „Лазур”. Наемът ще се поеме от общината, която разсрочи плащането на големи суми от страна на Черноморец към общински фирми. Градоначалникът ще се ангажира и със среща между министър-председателя и собственика на „акулите” Митко Събев, за решаване на проблема с ползването на стадиона от „зеления тим”.

И още нещо позитивно, така започнахме и деня. Две големи фирми обмислят сериозно да отделят средства за финансиране на отбора. Все още информацията не е официализирана, но това се очаква да се случи до седмица – две.