Екс полицаи ще обучават деца в самоотбрана

Мисия Варна

01-06-2012, 13:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Обсъжда се и проект, чрез който ще се изготвят психопрофили на деца, склонни към агресия и престъпления. Той ще е в помощ на училищните психолози, учителите и родителите, които ще работят с буйните малчугани

От следващата учебна година във варненски училища ще има часове, в които бивши полицаи, военни и охранители да обучават децата в основни техники на самоотбрана в кризисна ситуация. 

Това предвижда проект на Националния съюз „Безопасност и охрана”. Инициативата чака одобрението на Регионалния инспекторат по образование. 
Доброволци от организацията работят по националната програма " Да опазим децата на България", реализирана съвместно със синдиката на учителите. Тя е насочена към разяснителни лекции относно терористичните заплахи в училищата, самоделни взривни устроиства и потенциални заплахи, както и психологически аспекти на заплахите.

През март в ПГХТР „Цар Симеон Велики” в Провадия бе изнесена лекция на тема "Насилието сред младежта и употребата на алкохол и наркотици”. На 16 май на училището бяха дарени 50 тома с българска художествена литература. В същия ден по инициатива на организационния секретар на НСБО - Провади, Живко Николов интригуваща лекция със същото съдържание е изнесена и в СОУ „Д. Благоев”.

Председателят на организацията за Варна о.р. к-н Константин Костов сподели още, че се обсъжда проект, чрез който ще се изготвят психопрофили на деца, склонни към агресия и престъпления. Той ще е в помощ на училищните психолози, учителите и родителите, които ще работят с буйните малчугани.