Отпускат 370 000 за лекоатлетическия стадион в „Младост”

Спорт

04-06-2012, 22:12

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Спортно училище „Г. Бенковски” вече е държавна собственост и парите ще идват от Министерството на спорта, това каза Свилен Нейков на днешната среща с варненската спортна общественост

„За периода 2005-2010 г. Варна е изхарчила повече пари за тези, които е дала държавата за спортно строителство”,

това каза днес управителят на ОП „Спортни имот” Петър Пасев на срещата със спортния министър Свилен Нейков. Сумата е 30 млн.лева. Неговото предприятие разполага с 2,5 млн., като бюджет, а другото общинско предприятие „Спорт за всички” - 1,5 млн. Министърът обаче контрира, че неговото ведомство ще отпусне 370 000 лв. за закупуване на всички необходими съоръжения за лекоатлетическия стадион в „Младост”.

Стана ясно още, че варненското Спортно училище „Г. Бенковски” вече е държавна собственост и парите ще идват от Министерството на спорта. Свилен Нейков сподели, че възпитаниците на училището ще ползват общинската спортна база безвъзмездно. Ще бъде сключен договор между Спортното училище, община Варна и спортните клубове. Те ще ползват базата безплатно, но с определен лимит. Над него ще доплащат клубовете. От своя страна зам.-кметът на Варна Коста Базитов каза, че продължават по същия начин да работят със спортното училище.