Кевин Костнър и Стивън Болдуин се съдят

Архив Пловдив

05-06-2012, 14:05

Снимка:

forum.mavar.info

Автор:

Петя Паликрушева

Всичко от Автора

Съдебната препирня между двамата е по повод общ бизнес – фирма, разработваща нови технология за изчистване на океанската вода от нефтени замърсявания

В окръжния съд на Ню Орлеан, щата Луизиана, започна съдебният процес между двете холивудски звезди – Кевин Костнър и Стивън Болдуин, най-младият брат на Алек Болдуин. Съдебната препирня между двамата е по повод общ бизнес – фирма, разработваща нови технология за изчистване на океанската вода от нефтени замърсявания.

Дълги годни Костнър с партньорите си инвестира в “Оушън тераписалюшънс” (Ocean Therapy Solutions), занимаваща се с  разработването на нефтоочистващо машиностроително оборудване. По-късно в компанията влага пари и Болдуин.

През пролетта на 2010 г. върху технологията на общата фирма обръща внимание британската компания Бритиш петролеум – след мащабното замърсяване в Мексиканския залив. Ръководството на нефтения гигант решило да закупи 32 нефтопречистващи центрофуги за 52 милиона долара и направила първото плащане на фирмата на звездите в размер на 18 млн долара.

Болдуин твърди, че в същото време вече обмислял продажбата на активите си, а Костнър не го информирал за предстоящата крупна сделка. Болдуин смята, че му е нанесен финансов ущърб за милиони долари, защото той продал дела от компанията си, без да разбере за скорошния договор с Бритиш петролеум. Актьорът изисква от Костнър компенсация в размер на 21 млн долара.

В същото време и Костнър направил иск срещу Болдуин за същата сума, обвинявайки бившия си партньор в това, че не го е информирал за намеренията си да излезе от съвместния бизнес по време на важен за общата фирма момент.

Очаква се съдебното дело да продължи около две седмици.