Буря и град удариха Пловдивско (СНИМКИ)

Архив Пловдив

05-06-2012, 14:47

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Ледени топчета валяха в Садово и Катуница и в пловдивските райони Тракия и Южен. По селата има сериозни поражения по овошките и градините

Силна градушка удари южния пояс на Пловдив. Ледени топчета са падали в “Тракия” и “Южен”, няма нанесени щети, съобщи за ПловдивУтре управителят на ОП “Чистота” Иван Стоянов.

Водата от поройния дъжд, който се изсипа за кратко време, не е успяла да се оттече в дъждоприемните шахти и няколко участъка са били наводнени. В район “Северен” са били наводнени уличните платна на бул. “България”, новата сграда на ПУ, Голямоконарско шосе и подлеза до СОУ “Яворов”. В “Южен” наводнени са били бул. “Вапцаров” и Кукленско шосе, а в “Централен” – пътното платно пред Семинарията на бул. “6-ти септември”, а в подлеза на аптека “Марица” се е събрала 20 см вода. 

Дъждоприемните шахти са почистени, но заради пороя не могат да поемат водата, коментира шефът на “Чистота” Иван Стоянов. На телефон 032/675 817 гражданите могат да подават сигнали за запушени шахти. Осем екипа на фирмата са в готовност да реагират. 

Огромни ледени късове и порой се изсипа към 14,20 часа в община Садово на два пъти за около по 5 минути - абсолютно достатъчно време градушката да унищожи плодовете по овошките и градините. Кочево, Караджово и Катуница буквално побеляха за не повече от 10 минути. Ледените парчета достигаха до големината на яйце, предаде репортер на ПловдивУтре.

Хората се изпокриха по къщите, а шофьорите замръзнаха на място на аварийни светлини, тъй като предвижването бе мисия невъзможна. По чудо стъклата на автомобилите останаха здрави, но след преминаването на градушката масово шофьорите излязоха по улици и дворове да видят има ли поражение по колите им.

Листата на лозите изпадаха, а дали е останал някакъв плод по тях е спорен въпрос. В община Садово продължава да вали и гърми, а на места падат и гръмотевици. По улиците вървят реки, а предвижването е трудно.