Противоградна ракета нацели МЕТРО в Тракия (+) (снимки)

Архив Пловдив

05-06-2012, 16:21

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Инцидентът е станал по време на бурята този следобед, няма пострадали

По чудо няма ранени и пострадали, след като опашката на противоградна ракета падна в МЕТРО в "Тракия". Ракетата е покосила покрива, не са нанесени сериозни щети.

Персоналът в магазина веднага подал сигнал на телефон 112. На място незабавно дошли около 30 полицаи от Шесто РУП, сектор „КАТ” и трима експерти от Изпълнителна агенция „Борба с градушките” – база Крумово.

Магазинът и районът около него бяха отцепени за около час, разказа нашият репортер.

"Клиентите и персонала на магазина веднага бяха евакуирани", съобщи за ПловдивУтре Елена Симеонова - ръководител сектор "Публично и фирмено информиране" на Метро-Пловдив. Силен теч от покрива ни насочи към падналото 40 сантиметрово парче", разказа Симеонова.

Хора от съседни офиси до Метро казаха за ПловдивУтре, че тътенът и шумът при падането на ракетата са били толкова силни, че е цяло чудо, че няма пострадали.

Останките от ракетата не са били опасни, съобщиха от Изпълнителната агенция „Борба с градушките”. Около 15:30 часа в района на Струма, Пловдивско се изстрелват ракети срещу опасни градоносни облаци. Вследствие на силната буря и вятър парче от противогазова ракета пада върху покрива на магазина. Парчето е било празно. Няма опасност за хората и сградата, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Версиите за падналата ракета са две: Или двигателят й е блокирал след изстрелването, или е била неправилно изстреляна.