Еврохайка за пияни шофьори

Архив Бургас

05-06-2012, 09:20

Снимка:

razkritia.com

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

По време на акцията пътните полицаи ще проверяват водачите и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите.

Масирана полицейска операция за шофьори, употребили алкохол, дрога или други упойващи вещества, започна от вчера у нас.

Акцията е организирана от Европейската мрежа на службите Пътна полиция в ЕС (TISPOL). А шофьорите ще бъдат проверявани до 10 юни.

"Целта е водачите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки моторно превозно средство след употреба на алкохол", обясни МВР.

По време на акцията пътните полицаи ще проверяват водачите и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите.

Междувременно 71-годишен пешеходец загина на място на пътя към Варна. Възрастният мъж вървял по платното към 2,20 ч през нощта, когато бил ударен от микробус "Форд Транзит". Според пътни полицаи причините за злополуката са несъобразена скорост на колата и неправилно пресичане от пешеходеца.

Четирима души пострадаха при катастрофа между кола и бус в Разградско. Произшествието станало около 17,00 ч в неделя. "Форд Мондео" и "Форд Транзит" се ударили при разминаване, след което микробусът излязъл от пътя и се забил в дърво. При инцидента 36-годишна жена си счупила две ребра, а с комоцио са мъж, жена и 13-годишно момче.