Бургаският затвор се включва в бунта

Архив Бургас

07-06-2012, 23:39

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Служители на ретро затвора в Бургас отиват на мирния проест в столицата на 10 юни.

Бургаският затвор ще се включи в протестите в столицата на 10 юни. Мирният протест пред Министерствата на правосъдието и финансите ще премине под мотото "Европа и за нас".

В него ще се включат служители от ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана".

Служителите на бургаския затвор ще поискат, заедно с колегите си от страната по-добри условия на труд и реформи. Според организаторите на протеста, служителите страдат не само от лоши условия на труда, а и от нерегламентираното работно време, свързано с отговорностите им.

Сред най-тежките проблеми обаче остава заплащането на труда, от където произлиза и проблема с  липсата на кадри и екстра нормата на работното време.

Исканията на синдикалистите е и за промяна на статута на слжителите в затворите.

Служителите на затворите се жалват и от мизерията, в която се налага да работят. Според тях дори затворниците са получили ремонт на килиите си, за разлика от работните места за надзирателите, които са останали непроменени повече четвърт век.

По време на посещението си в Бургаския затвор, заместник-министърът на правосъдието Пламен Георгиев определи условията в него и за затворници и за служители кат окрайно мизерни.