РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Пълнени пъдпъдъци с камембер и сушени кайсии

Архив София

07-06-2012, 21:53

Автор:

Сидония Радева

Всичко от Автора

Не пропускайте шанса да изненадате любимите си хора с отлична храна, приготвена лично от вас по съвет и рецепта на талантливата Сидония!

Кулинарният виртуоз Сидония е поредното авторитетно име, което гастролира със собствена рубрика в Sofiautre.bg. Победителката в телевизионното шоу Lord of the Chefs ще разкрива специално за читателите на нашия сайт тайни от света на кулинарията и културата на хранене. Сидония ще предлага в рубриката си рецепти, ще дава полезни съвети и ще въвежда страстните почитатели на кулинарията във вълшебния свят на насладата от качествената и вкусна храна.

Началото е днес! Започваме с изтънчена рецепта за ценители:

ПЪЛНЕНИ ПЪДПЪДЪЦИ С КАМЕМБЕР И СУШЕНИ КАЙСИИ

Продукти:

4 бр. пъдпъдъци
сол, черен пипер
1 глава шалот
4-5 супени кайсии
2 с.л. бренди
2 настъргани моркова
50 гр. бадемови ядки
1 с.л. галета
4 слайса бекон
120 гр. камембер

За глазиране:

2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
2 с.л. портокалов сок
1 ч.л. настъргана портокалова кора
стрък прясна мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стъпка 1:
Почистените пъдпъдъци се измиват добре и внимателно се отстраняват гръдните кости. Подсушават се с кухненска хартия, овкусяват се със сол и черен пипер.

Стъпка 2:
В тиган се загрява малко количество зехтин, сотира се наситненият шалот. Добавят се накълцаните сушени кайсии и брендито. След това се добавят настърганите моркови и натрошените бадемови ядки.

Стъпка 3:
Върху слайс бекон се разпределя от морковената смес и се поставя сирене камембер. Навива се на руло и се пълни пъдпъдъка. Зашиват се и се запечатват в загрят зехтин от всички страни до златист цвят. Намазват се с четка със сместа за глазиране и се поставят в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10 минути. След това се глазират отново и се пекат допълнително 2-3 минути.

ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ:

Подходяща гарнитура за пълнените пъдпъдъци са запечено картофено пюре с моцарела или фламбирани портокалови сюприми с коантро и канела.

Бърза резепта за фламбирани портокалови сюпримми с коантро и канела:

Продукти:

4 портокала
50 гр. краве масло
3 с.л. захар
50 мл. коантро

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистват се портокалите и се изрязват филенцата.
В тиган се разтапя кравето масло, но не допускайте да прегори! Добавят се портокаловите филенца, поръсват се със захарта и щипка канела. Добавя се сгорещеното коантро и се фламбира.

ДОБЪР АПЕТИТ!