Караваната - плажна мода за богатите, вместо лукс апарт

Архив Бургас

08-06-2012, 13:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Караваните, станали буквално модни през последните 5 години бият по точки апарт хотелите на Юг.

                       

Да спиш в луксозна стая с климатик, баня и телевизор, на чисти чаршави излиза далеч по-евтино и дори демоде, в сравнение с лукса на наемеш каравана за сезона, показва репортерска проверка на БургасУтре.

Силното пълно изживяване за любителите на плажната почивка остава караваната, която дори се превърна в мода сред по-заможните туристи по Южното Черноморие.

Караваната предлага пълно сливане с пясъка и морето, на крачка от леглото ти.  Цените обаче за лукса да заспиваш от шума на вълните излиза скъпичко, както и демонстрацията на престиж.

До 6 500 лева стига цената за наемане на каравана на плажа в къмпинг зоните около Созопол и Приморско на първа линия, до морето за сезон.

Миналата година стойността на услугата беше в рамките на 3 500 лева. Караваната предлага повече от градските условия, отколкото малките квартири в гората. Удоволствието излиза приблизително 70 лева на ден.

Но дори и цените на караваните стават все по-ниски, колкото по-на юг пътувате, поради все още малката си популярност.

Къмпинг зоните от Ахтопол до Синеморец са покачили цените си през това лято само с 200 лева и този сезон се предлагат услугата за 1000 лева.

Ценовия диапазон за удоволствието да се докоснеш до природа, да избягаш от шума и застрояването и да си в единение с морската шир това лято е доста голям.

Кризата свали цените не само на лъскавите имоти, но и на старите квартири, а за най-заможните туристи остава луксът да перат в леген пред кемпера.