Митко Полицая въртял 15 бардака с непълнолетни жрици

Архив Бургас

08-06-2012, 14:43

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Антимафиотите разкрили, че Полицая, който е бивш дознател в столично РПУ, отчитал оборота от секс услугите на Хамстера и парите стигали до Алексей Петров

Димитър Митров - Полицая, който бе задържан тази сутрин при спецакция въртял 15 клуба и три стрийптийз бара, където работели над 50 момичета, някои непълнолетни.

Това разкри шефът на ГДБОП гл. комисар Станимир Флоров, предаде "Фокус".

"При специализираната акция в София са задържани общо шестима души. Митров е сред тях като лидер на организираната престъпна група за склоняване към проституция, трафик на жени, пране на пари и други престъпления", каза Флоров.

В хода на разследването, водено от 2010 г., е установено, че четирима от задържаните са контролирали на територията на София над 15 клуба за сексуални услуги и три стриптийз бара, в които са проституирали над 50 момичета, сред които и непълнолетни.

Членовете на тази група са използвали и физическа сила, за склоняване на някои от момичетата към проституция.

Извършени са претърсвания на адресите на задържаните. На два от тях са намерени незаконно притежавани боеприпаси, иззети са и два законно притежавани пистолета, съобщава пресцентърът на МВР. 

Двама от членовете на престъпната група са криминално проявени - единият е регистриран за притежание на наркотици, а другият - за кражба.

Във Варна продължава издирването на още един участник в групата.

СофияУтре припомня, че полицията обяви за издирване Димитър Митров-Митко Полицая през февруари 2010-а. Митко Полицая бе споменат тогава от прокуратурата по делото “Октопод”. Според справка от ДАНС той прибирал парите от проститутки в София и ги отчитал на Алексей Петров.

По-късно Полицая се яви с адвокат в сградата на ГДБОП.

В медиите името му се свързва с това, че държал стриптийз барове и публични домове, 26 от които бяха ударени при акция "Октопод".

Агентите установили, че Митко Полицая, който е бивш дознател в столично РПУ, отчитал оборота от секс услугите на Антон Петров-Хамстера и парите стигали до Алексей Петров. Сумите били до 30 хил. лв. на вечер, пише "Труд" на сайта си.

Според запознати на подчинение на Митко Полицая са около 25 от най-могъщите сводници в София, а империята му обхваща над 85 % от пазара на плътски удоволствия в столицата.

Под контрола му били клубове, сайтове за платена любов, охранителите на проститутки и таксиметрови шофьори, които разкарват жрици по адреси, но не и платената любов по Околовръстното.