Вдовицата на Жоро Илиев иска 12 млн. евро!

Архив София

09-06-2012, 06:29

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

За продан са обавени хотелите "Дюн", "Астория" и "Орел", които Илиева наследи след разстрела на съпруга й през 2005-а

12 милиона евво иска Мая Илиева, вдовицата на ъндърграунд боса Васил Илиев, за бутиковия хотел "Дюн" в Слънчев бряг,

пише "24 часа". Луксозния комплекс е обявен в 3 брокерски къщи, без да е упоменато името му, но отговаря на параметрите на "Дюн".

От едната агенция са потвърдили пред местен сайт, че става дума за хотела на Георги Илиев. Той разполага със 70 стаи със 128 легла върху разгърната площ от 5,5 дка. В хотела има винарска изба, ресторант, паркинг и басейн.

Според запознати Мая Илиева е свалила цената с 2 млн. евро от първоначално обявените 14 млн. преди две години.

За продан били обявени и другите два хотела "Астория" и "Орел" в комплекса, които Илиева наследи след разстрела на съпруга й пред мултиплекса в Слънчев бряг през 2005 г.

Не е ясно дали "Дюн" е още във висящо положение със статута си, след като под натиска на Върховната касационна прокуратура през 2007 г. ДНСК го обяви за незаконен, тъй като бил вдигнат на плажа, който се явява изключително държавна собственост. След серия обжалвания от страна на собствениците четириетажното бижу продължава да стои непокътнато зад първа линия на крайбрежната алея в Слънчев бряг.

Още 10 хотела бяха извадени на тезгяха през последните дни в Слънчев бряг, Свети Влас, Равда и Гюльовца. Те обаче се продават от частни съдебни изпълнители заради невъзможност на собствениците им да обслужват кредитите си.

Най-скъпият от тях е хотел "Клисура" - на 100 метра от плажа в Слънчев бряг, който се продава за близо 5 млн. лв.