Бясното парти по женски празнува 103 години

Архив Бургас

09-06-2012, 09:34

Автор:

Светлина Еленвоа

Всичко от Автора

На 9 юни преди повече от век една 22-годишна домакиня влиза в рекордите с прекосяването на САЩ за 59 дни с кола, пълна с нейни приятелки.

Сладка 22-годишна домакния качва приятелки в семейния си автомобил, отпрашва на пътешествие тип „Телма и Луиз” и влиза в аналите с първото прекосяване на САЩ с автомобил, ама чисто по женски.

Това рекорно тест драйв приключение на няколко домакини влиза в историята точно на днешната дата – 9 юни.

През 1909 година — 22-годишната домакиня Алис Хайлър Рамзи става първата жена, прекосила САЩ с автомобил.

Заедно с три нейни  приятелки, които не знаели да карат, тя изминала с автомобил "Максуел" разстоянието от Ню Йорк до Сан Франциско или 6 115 км за 59 дни.

Телма, Луиз, плюс още две неизвестни колежкаи по екстремни изживявания имали обаче съвсем различни намерения.  Но  споделят пред тогавашните медии, че много са се забавлявали по време на продължилтото близо два месеца семейно пътуване без половинките си, затова и днес могат да празнуват семейните авантюристки и техните три приятелки или колкото всъщност имат.

Естествено мъжката завист се проявява бясно, разваляйки удоволствието от празнуването на датата като чисто женски рекорд.

През 1957 година  австралийски алпинисти слагат на 9 юни друга вибрация – тази на мъжката победа и постоянаство или ...инат.

Смелите мъже на австралия изкачват за първи път връх Броуд Пик, който е 12-ият по големина в света в Пакистан.

За капак с тотално мъжко превъзходство на днешната дата започва преди 6 години 18-тото Световно първенство по футбол в Германия, в първия мач домакините побеждават Коста Рика с 4:2.

Е, дами – напред към моловете, няма защо да чупим рекорди, докато дават мач!