Сгазената майка тръгнала по шосето след заплаха

Архив Пловдив

11-06-2012, 15:35

Автор:

Монитор

Всичко от Автора

„Не ме интересува. Намирай начин да се прибираш.” Това били последните думи, които премазаната на магистрала „Тракия” майка на две деца Добромира Трахнова чула преди трагедията от петък вечерта

„Не ме интересува. Намирай начин да се прибираш.” Това били последните думи, които премазаната на магистрала „Тракия” майка на две деца Добромира Трахнова чула преди трагедията от петък вечерта, пише monitor.bg.

Веднага след това младата жена, която била с бебе на година и шест месеца в количка, решила да извърви пеша 22 км от Пловдив до Съединение. Близо два часа след разговора тялото й било разчленено на магистралата от преминали през нея първо кола, а след това и чуждестранен ТИР. Нито един от шофьорите не спрял, за да види какво е блъснал. Още при първия удар смъртно ранената майка успяла да бутне момченцето си Красимир в канавката край аутобана. Случайни шофьори видели жестоката катастрофа с премазан човек и спрели, за да окажат първа помощ. Те дори не подозирали, че в канавката има бебе. Чули го не да плаче, а да си пее и да си гука самичко.

Злокобните думи, които младата жена чула по телефона вечерта преди смъртта си, били на нейна близка, на която Добромира се обадила от Пловдив, твърдяха жители от Съединение вчера. По-рано същия ден младата майка отишла със сина си Красимир, който е на годинка и половина, на гости при сестра си в Асеновград. Двете уреждали наследството на починалия си преди 40 дни баща. Добромира занесла на сестра си пълномощно и тръгнала да се връща в Съединение. Пристигнала обаче късно в Пловдив. Последният рейс от града на тепетата към Съединение тръгнал в 19,40. Въпреки че нямала телефон, защото го забравила, Мира намерила начин да се обади вкъщи. След разговора забутала отчаяно количката с бебето пеша. Два часа по-късно успяла да стигне до подножието на пътния надлез над магистрала „Тракия”, който води към село Бенковски. Вместо да се качи по надлеза, в тъмнината и заради лошото си зрение хванала отбивката, която извежда пряко колите на аутобана. Така се озовала на платното в посока Стара Загора. Тя явно не разбрала, че е сгрешила, и продължила да върви пеша. Приблизително 100 метра по-надолу, срещу бензиностанцията на „Петрол” от другата страна на аутобана, младата майка била премазана. Малко преди това, докато вървяла по Голямоконарското шосе извън Пловдив, била видяна от шофьори, които се обадили на тел. 112. От КАТ пратили патрул да огледа района, но вече било късно.