Меглена Кунева прави партията си на 1 юли

Архив Бургас

11-06-2012, 09:22

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

"България на гражданите"  ще е нова дясна демократична партия, която ще е алтернатива на политическото статукво.

Партията на бившата еврокомисарка Меглена Кунева - "Движение България на гражданите" ще бъде учредена на 1 юли.

По предварителна информация това трябваше да се случи чак през септемврир, съобщава в. "Труд". От изданието се позовават на свои източници, според които датата е издърпана с два месеца напред заради зачестилите информации, че ще има предсрочни избори. Другата причина била, че хората в страната били много нетърпеливи и не разбирали защо е това "назлъндисване". 

За предстоящия учредителен конгрес съобщи вчера самата Кунева по време на срещата си със симпатизанти от столицата. На нея бе представен и инициативният комитет, в който влизат учители, лекари, юристи, архитекти, икономисти, артисти и др. "хора с активна гражданска позиция".

Сред по-разпознаваемите лица извън Меглена Кунева и учредителите на сдружението "България на гражданите" - Даниел Вълчев, Йонко Грозев, Иван Стамболов, Тома Биков, са и бившият капитан на националния, волейболист и бивш член на НДСВ Пламен Константинов, бившият районен кмет на най-елитния столичен квартал и бивш член на ДСБ Прошко Прошков, бившият лидер на "Гергьовден" Петър Стоянович, актьорите Малин Кръстев и Мая Бежанска, композиторът Стефан Димитров и др.

На срещата беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия. Тя предвижда "България на гражданите" да е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.