90 минути нищят счетоводна експертиза по делото на ямболския кмет

Архив Бургас

11-06-2012, 15:50

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Според Георги Славов вещите лица не са отговорили на нито един от поставените им въпроси.

90 минути подробни и детайлни въпроси и отговори по счетоводната експертиза белязаха днешното заседание по делото срещу ямболския кмет Георги Славов.

Както БургасУтре писа по-рано днес Славов се изправи пред състав на Бургаски апелативен съд, тъй като обжалва наложените му окръжните магистрати 3 г. и 8 месеца затвор за престъпление по служба. Според прокуратурата той превишил правата си, облагодетелствал местната фирма "Диана Комерс" и нанесъл щета на общината за над 2 млн. лв.

Според вещите лица, изготвили тройната счетоводна експертиза, Славов е направил нарушения в бюджетната дисциплина с финансиране на проект за водопроводна мрежа на 2 улици, който не е залегнал в бюджетната рамка за 2008-ма, нито в някоя от актуализациите по-късно през годината.

Според Славов обаче по закон такова задължително изискване няма. Според защитниците на ямболския кмет вещите лица не са отговорили на поставените им въпроси. Затова юристите отправиха нови още по-конкретни въпроси към съдебните експерти, сред които и детайлно да обследват цените на строителните материали, използвани при ремонта.

Апелативните магистрати прецениха да допуснат допълнителните въпроси. Делото ще продължи на 3 октомври. Тогава се очаква вещите лица да отговорят на новите питания от страна на защитата.