Удрят алкохолния туризъм в "Слънчев бряг"

Архив София

12-06-2012, 10:27

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Шумът от нощните заведения и пияните младежи по алеите дразнят хотелиерите, които твърдят, че алкохолните турове гонят богатите туристи.

Хотелиери в курорта "Слънчев бряг" и   организатори на алкохолни турове в комплекса се договориха за правила за ограничаване на алкохолния туризъм в България.

Сред са това откритите заведенияда затварят в полунощ, а супермаркетите - два часа по-рано, ни съобщава Би Ти Ви. 

Шумът от нощните заведения и пияните младежи по алеите дразнят хотелиерите, които твърдят, че алкохолните турове гонят богатите туристи.

"Всяко едно открито заведение в "Слънчев бряг" се превърна на дискотека и това дойде всичко от туроператора, който за да не си плаща вътре в дискотеката входа, реши да го прави по всяка паланка," коментира хотелиерът Венелин Ташев.

Британският гражданин Стив Кларк, който е организатор на алкохолни турове, обяснява, че такава практика имало и преди 20 години.

"То беше същото, само не толкова шумно. Сега е шумно, защото са повече хора. ОК, ние ще затворим заведенията, обаче при условие, че магазинът продава денонощно алкохол, ние няма как да го контролираме" , коментира Стив Кларк, който е и собственик на заведения в курорта.

"Ако успеем да ги затворим поне в тези закрити дискотеки и закрити заведения, ще постигнем това, че няма да ги виждат в неприличен вид по алеите," смята Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците.

Новите правила трябва да станат част от промените в Закона за туризма и да важат и за останалите големи курорти.