Художествено осветление и на бившия Партиен дом

Архив Пловдив

12-06-2012, 16:11

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Надстрояват ниското тяло на сградата с още 2 етажа, правят административен център

Бившият Партиен дом ще има художествено осветление, съобщи кметът Иван Тотев. Община Пловдив ползва половината от 12-етажната сграда.

Идеята за художествено осветяване на емблематични сгради по главната беше оповестена още преди месец. Кметът Тотев обяви, че не само административни здания, а и красиви частни къщи ще бъдат осветени. Общината заяви готовност да плаща консумираната електроенергия. Само за украсяването на сградата на градската централа са похарчени около 8000 лева.

Снощи е направена проба на оцветяването на фонтана с пеликаните и на сградата на общината. Много е красиво, цветовете на фонтана се сменят, редуват се синьо, зелено, червено…, обясни Тотев.

Проектът за бившия Партиен дом предвижда не само художествено осветление, а и надграждане на ниското тяло, където е градската концертна зала. Идеята е да се вдигнат още два етажа, обясни днес кметът Иван Тотев. Така градът ще се сдобие с административен център на самата главна.

Предстои да се задейства процедура за прехвърляне на собствеността на Концертна зала и от държавна да стане общинска, каза още Тотев.