Казийски обяви бойкот на новия стар треньор

Архив София

14-06-2012, 13:30

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Волейболни легенди смятат, че това е огромна грешка.

Матей Казийски заяви, че няма да играе под ръководството на Мартин Стоев.

Претенциите на звездата коментираха волейболните легенди Иван Сеферинов и Николай Желязков, които смятат, че той ще съжалява за постъпката си.

Двамата споделят мнението си пред специализирания сайт bgvolleyball.com. Припомняме, че Матей обяви оттеглянето си от солидарност с треньора Радостин Стойчев, който си тръгна, след като абсурдният му ултиматум за оставка на цялото ръководство на федерацията не беше изпълнен.
"За Радо това може и да е някакъв ход, но Матей не трябваше да бъде намесван в това! След 10 години, когато приключи със спорта, той ще съжалява за тази постъпка. А защо я предприема той най-добре си знае и не бива да му се сърдим", казва Сеферинов. Според него отборът ни е разбит тотално и най-доброто, което може да очакваме от него на игрите в Лондон е 6-о място. "Бедата е, че заради тези истории станахме за смях в международните структури и доверието към нас е на път да се срине", допълва един от най-успешните ни волейболни треньори.
На същото мнение е и Николай Желязков.
"Матей реагира прибързано и под въздействие на огромно напрежение. За никого не е тайна, че той е много уморен - и психически, и физически. Безкрайно го уважавам, но не мисля, че е работа на един състезател да се намесва в управленските решения по този начин. Сигурен съм, че след време ще съжалява, защото шансът да играеш на олимпиада идва веднъж на 4 години. Матей заслужава да играе в Лондон и заради себе си, и заради останалите момчета от отбора", каза Желязков.