Добро утро в петък!

Архив Пловдив

15-06-2012, 05:08

Снимка:

интернет

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Културата и хубавото време властват днес в града; отбелязваме Деня на вятъра и още къде, какво в последния работен ден на седмицата

 

Добро утро, пловдивчани.

Топъл, слънчев петък е... Ден на майстора и Ден на... вятъра. Акцентът всъщност е на вятърната енергия и възможностите й да промени света, в който живеем.

Днес поздравяваме и всички, носещи имената Августин, Витан и Витомир! На 15 юни почитаме Блажени Августин Ипонийски, изтъкнат учител и разпространител на християнската вярата. Да са живи и здрави.

Петък в града се очартава културен.

За първи път се открива "Филмови дни на населдството". Днес е вторият ден от тазгодишното издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” Пловдив 2012. Вечерта пък е посветена на Дебюси и клавирната музика на ХХ век 20 век.  Концертът на клавирното дуо Красимир Тасков - Ростислав Йовчев е от 20 часа в Етнографския музей. 

От 20 часа на Античния театър излиза Младежкият симфоничен оркестър на Колорадо Спрингс. Съставът от 65 млади музиканти идва за първи път в България със съдействието на посолството на САЩ у нас. Концертното турне включва освен Пловдив и Стара Загора, Варна и София.

Ако пък искате да се отпуснете в приятелска обстановка, може да погледатат поредната порция футбол от Евро 2012. Мачовете днес:

19часа:

Швеция – Англия Олимпийски стадион, Киев

21:45


Украйна – Франция ст. "Донбас Арена", Донецк