Масово тровят бездомни кучета в столични квартали

Архив София

15-06-2012, 13:07

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

 Междувременно 5-годишно момиченце е било нападнато от бездомно куче в столичния квартал „Манастирски ливади".  За щастие момиченцето се е разминало без сериозни наранявания.

В столичните квартали Изгрев и Изток върви организирано отравяне на бездомните кучета.

До шокиращата акция се стигнало след няколко нападения над деца, едно убито и едно ранено домашно куче, съобщи bTV.

Загубено ли е окончателно доверието на столичани към институциите, отговорни за справянето с проблема? 

Преди месец домашното куче на Александра Консулова е било разкъсано от глутница, докато дъщеря й го разхождала. Ранено от същата глутница е и кучето на друга жена от квартала. От „Екоравновесие” с помощта на неправителствени организации са установили, че кучетата в квартала не са агресивни, защото не са ранили човек. Затова са ги върнали. Търпението на живеещите в квартала обаче се изчерпило. Срещу отравянето на бездомните кучета днес защитници на животните подават жалба в полицията.

Хората в квартала казват, че не са привърженици на убийствата на кучета, но са принудени да бранят живота и здравето на децата си.

Междувременно телевизия "Европа" съобщи за нов случай на нападение на бездомни кучета. 5-годишно момиченце е било нападнато от бездомно куче в столичния квартал „Манастирски ливади".  За щастие момиченцето се е разминало без сериозни наранявания. От 'Пирогов" съобщиха, че едното бедро на детето е било надрано, като раната е била около 4-5 сантиметра. На момиченцето му е поставена ваксина против тетанус и е изписано.

Това е вторият случай на нахапан човек от улични кучета в столицата само за изминалите 48 часа.