8 години затвор за изверг изнасилвал деца

Мисия Варна

15-06-2012, 16:39

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Срамът и безсилието пред насилника били постоянни спътници на детето, което така и не посмяло да признае пред родителите си за гаврата 

8 години затвор при първоначален строг получи Борис Тодоров за хомосексуални действия и насилие над две деца - момчета на 9 и на 13 години.  


 В рамките на месец от март до април миналата година Тодоров блудствал с 13 годишно момче. Многократно насилникът отвеждал детето на различни места в квартал "Повеляново" във Девня и след заплахи го насилвал. Избирал безлюдни, изоставени и необитаеми постройки в запустели райони на девненския квартал, водил го дори в гробищния парк. Подсъдимият заплашвал момчето да мълчи пред близките за стореното. Срамът и безсилието пред насилника били постоянни спътници на детето, което така и не посмяло да признае пред родителите си за гаврата.
Месеци по-късно, Тодоров, от когото много деца от квартала вече се страхували, заради постоянните му набези да ги опипва или да ги примамва с различни действия, се запознал с 9 годишно момче от същия жилищен район. Детето било изпратено в магазина да пазарува и именно там го срещнал Борис. Извикал го навън, за да му покаже нещо и след заплахи за побой, насилил анално момчето. Последвали закани за разправа ако разгласи стореното. Наглостта на подсъдимия нямала край. Той разказал на детето за всичките си други подвизи с деца. Седмица по-късно пострадалото момче разказало на майка си и така действията на насилника били разкрити.

За всяко едно от престъпленията Борис получи от Девненския районен съд различни по размер наказания, които с оглед на съкратеното съдебно следствие съдът намали с 1/3. 24 годишният мъж призна вината и фактите.  След групиране на наказанията по присъдата, съдът определи Борис Тодоров да изтърпи най-тежкото от наложените наказания - 6 години "лишаване от свобода". Но увеличи с 1/3 присъдата и така общият размер на наказанието, което Тодоров ще изтърпи при първоначален строг режим е 8 години.
Пресслужбата на съда припомня, че през декември 2005 година тогава 18 годишният Борис е наказан с условна присъда от ВОС за изнасилване на 5 годишно момиченце от Девня и е реабилитиран по право.