Кучета зверски нахапаха болна баба

Архив Бургас

16-06-2012, 08:34

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

Съседи на бабата се събудили от силен кучешки лай и човешки писъци и алармирали на тел. 112. 

Цветанка Георгиева, на 70 год., от видинското село Костичовци е нападната и зверски нахапана от кучета.

Възрастната жена е в тежко състояние и е в реанимацията на болницата във Видин. Бабата, която страда от старческа деменция, е с разкъсвания на мускулите на краката, подбедреницата и ръцете. Има счупена ръка и няма здраво място по тялото. Жената е загубила много кръв и се правят кръвопреливания. Раните й са инфектирани. Тя е дошла в съзнание, но е трудноконтактна от големия шок.

Цветанка е била нападната от псета в нощта на неделя срещу понеделник, съобщи пред "Труд" кметът на Костичовци Ангел Цеков.

Съседи на бабата се събудили от силен кучешки лай и човешки писъци и алармирали на тел. 112. На помощ се притекла линейка от близкия град Димово, откъдето медиците транспортирали жената до Видин. Гледката от разкъсванията по тялото на изпаднала в шок жена била потресаваща. 

Кметът Цеков поясни, че заради болестта си възрастната жена редовно обикаляла денем и нощем улиците на селото. Предполага се, че в злополучната нощ Цветанка излязла, за да търси двамата си синове, с които живее.

 Едно от кучетата-нападатели, известно сред местните като агресивно, е на съсед на пострадалата и е каракачанка.

 При нападанието жената е била съборена на земята и влачена, при което е счупена едната й ръка.З а случая е информирана община Димово, която трябва да изземе псето. Междувременно, най-вероятно от големия стрес, стопанинът на кучето е получил инфаркт. 

За семейството на пострадалата жена това е поредното нещастие. През м.г. след пожар изгоряла къщата им. В момента Цветанка живее в бунгало в селскостопанския двор на селото с двама сина-ергени. Тя има общо 4 деца, две от които са задомени и живеят извън Костичовци.