Лидерът на ВМРО пред Sofiautre.bg: Николай Младенов се държи като външен министър на... Грузия!

Архив София

18-06-2012, 17:09

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

Камелия Александрова

Всичко от Автора

"Съжалявам, не искам да обиждам грузинците. Не им го и препоръчвам за външен министър или посланик! Но Младенов се държи абсолютно безлично и си прави личен PR. Целта му е простичка. Да ви го кажа, ако не сте го разбрали. След изтичането на този доходоносен мандат като министър, да продължи кариерката си като европейски дипломат. 20 000 евро е заплатата на посланик на ЕС, за да си развява задника наляво-надясно, без ангажименти", заяви Красимир Каракачанов пред Sofiautre.bg

"Чудя се до кога Бойко Борисов ще търпи Николай Младенов?! Защото на практика, той му трупа негатив. Тотален негатив!", заяви Красимир Каракачанов.

Николай Младенов се държи като външен министър на... Грузия! Това заяви в специално интервю за Sofiautre.bg лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той реагира остро на поредното скандално подминаване от страна на МВнР на антибългарска акция в Македония. Този път поводът за обиди към страната ни беше преименуването на улица в Скопие от "Салвадор Алиенде" на "Тодор Александров". Протестът, който прерасна в бой, имаше ранени и изпочупени стъкла, а българите бяха обиждани яростно, предизвика тривиална реакция у българското Министерство на външните работи. Както обикновено, на сайта на ведомството, управлявано от Николай Младенов, се появи декларацийка за "загриженост".

Безличният текст ядоса лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който този път не си спести острите думи по адрес на първия ни дипломат. "Николай Младенов се държи като външен министър на Грузия, а не на България, отсече той. - Но да не обиждам грузинците. Съжалявам, не им го препоръчвам за външен министър или за посланик! Той се държи абсолютно безлично и си прави личен PR. За съжаление, неговата цел е простичка. Ако не сте го разбрали, да ви го кажа. И съвсем не е да прави някаква българска политика! Целта му е след изтичането на този доходоносен за него мандат, да продължи кариерката си като европейски дипломат. Той затова се подмазва на баронеса Ашли, външния министър на Европейската комисия. Гледа да й се хареса! Каквото каже тя, той го повтаря по 6 пъти в България. Инициира всякакви слагачески мероприятия, с което да й направи добро впечатление. И разчита догодина, като му изтече мандата, да заеме някакъв високоплатен пост. 20 000 евро на месец е заплатата на един европейски посланик. Така ще си развява задника наляво и надясно, без да има ангажименти. Това му е играта на Младенов! Тя е простичка и ясна! Само се чудя до кога Бойко Борисов ще го търпи?! Защото на практика, той му трупа негатив. Тотален негатив!".

Лидерът на ВМРО припомни пред Sofiautre.bg и за друг случай, в който нямаше адекватна реакция от страна на Външно министерство по повод антибългарски деяния в Македония. "Нашият посланик го освиркаха и не го допуснаха да отиде до гроба на Гоце Делчев да сложи венец, каза Красимир Каракачанов. - Тогава външният министър се скри. Скри се като мишка! Никаква реакция! Говорителката на външно министерство направи една мижава декларацийка, че това било неприемливо. Какво значи "не го приемаш"?! Посланикът на една европейска държава е изгонен от официално мероприятие от група лумпени! Държавата мълчи! Дори не поискаха извинение. Нещо, което е вън от всякаква дипломатическа практика! При всякакви такива случаи външният ни министър не взема отношение. Той се крие. По всякакви балкански въпроси Младенов декларира само: "Ние подкрепяме Сърбия! Подкрепяме Македония!". И нищо повече... Когато има някакъв проблем, той постоянно се ошумолява. Скрива се и пуска говорителката. Явно тя е мъжът в това министерство! Без да внушавам някакви други неща, разбира се...".

СПЕЦИАЛНОТО ИНТЕРВЮ НА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПРЕД SOFIAUTRE.BG ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ ВТОРНИК, 19-И ЮНИ!