Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Поширана риба в бял винен сос
Не пропускайте шанса да изненадате любимите си хора с отлична храна, приготвена лично от вас по съвет и рецепта на талантливата Сидония!
Кулинарният виртуоз Сидония е поредното авторитетно име, което вече гастролира със собствена рубрика в Sofiautre.bg. Победителката в телевизионното шоу Lord of the Chefs разкрива и днес специално за читателите на нашия сайт тайни от света на кулинарията и културата на хранене.
ПОШИРАНА РИБА В БЯЛ ВИНЕН СОС
Продукти за 2 порции
500 гр. рибно филе - Халибут, Фагри или Калкан
4 кралски скариди
30 мл. зехтин
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
1 глава шалот, нарязан на ситно
1 морков
50 гр. брашно
2 ч.ч. рибен бульон
80 мл. бяло вино - Совиньон Блан
4 аспержи
100 гр. броколи
50 гр. грах
копър
девесил
1 ч.л. сол
черен пипер
За гарнитура:
200 гр. картофено пюре
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Стъпка 1:
Зехтинът се загрява и в него се сотират чесънът и шалотът. Прибавя се морковът, нарязан на ситно и се сотира около минута.
Стъпка 2:
Добавя се брашното и се разбърква до златист цвят. Добавя се и затопленият рибен бульон и се разбърква, като се внимава да не останат бучки.
Стъпка 3:
Към получения сос се добавя виното, предварително почистените аспержи, броколите, грахът и девесил на ситно. Оставя се на тих огън да покъкри около 3 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
Стъпка 4:
Рибните филета и скаридите се пошират във винения сос и се готвят под капак около 5 минути на тих огън.
ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ:
В чиния се слага от картофеното пюре. Отгоре се подреждат рибените филета и зеленчуците, скаридите и от винения сос. Декорира се със стръкове копър и листа девесил.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Топ Новини