РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Печен патладжан с моцарела и доматена салца

Архив София

21-06-2012, 18:00

Автор:

Сидония Радева

Всичко от Автора

Не пропускайте шанса да изненадате любимите си хора с отлична храна, приготвена лично от вас по съвет и рецепта на талантливата Сидония!

Кулинарният виртуоз Сидония представя поредната рецепта в рубриката си в Sofiautre.bg. Победителката в телевизионното шоу Lord of the Chefs разкрива и днес специално за читателите на нашия сайт тайни от света на кулинарията.

ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН С МОЦАРЕЛА И ДОМАТЕНА САЛЦА

Продукти:

1 патладжан

250 гр. моцарела

1 ч.л. песто сос

За доматената салца:

2 с.л. зехтин
3 домата, нарязани на ситно
2 скилидки чесън
6-7 листа босилек
2-3 бр. сушени домати
3 бр. чери домати
1 с.л. марината от сушените домати
1 ч.л. захар
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стъпка 1:
В загрят зехтин се сотира чесънът и се добавят доматите. Запържват се за около 5 минути и се добавят нарязаните сушени и чери домати, листата босилек и подправките. Оставя се на тих огън за около 4-5 минути.

Стъпка 2:
Патладжанът се реже на половина и се правят ветрилообразни разрези. На тефлонов тиган се запича от едната страна. Патладжанът се поставя в тавичка, върху него се подрежда моцарелата и се покрива с доматената салца.

Стъпка 3:
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса около 6-7 минути. При сервиране се поръсва със сос песто.