560 000 лв. за възстановяване на войнишките паметници

Новините

21-06-2012, 14:29

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Кабинетът ще даде 560 000 лева за 100-годишнината от Балканските войни, а средствата ще бъдат дадени за възстановяване на военни паметници

Кабинетът ще даде 560 000 лева за 100-годишнината от Балканските войни, а средствата ще бъдат дадени за възстановяване на военни паметници.

За останалите прояви ще се търсят средства извън бюджета, съобщии Mediapool като цитира вътрешният министър Цветан Цветанов, който е председател на инициативния комитет.

Не е ясно отъде ще бъдат осигурени средствата. но в усвояването им главна роля ще има бившият министър в правителството на ГЕРБ Божидар Димитров и неговата фондация "Българска военна памет". Кампанията ще има публичен отчет, като всички разходи ще се публикуват в Интернет.

Правителството първо реши да финансира отбелязването на годишнината с върнатите от чиновниците бонуси отменени решението след като премиерът получи критики, че не е изпълнил обещанието си средствата да се използват за лечение на болни деца.

"Разчитаме на медийното отразяване. За съжаление няма да имаме финансов ресурс за това, ще разчитаме на патриотизъм, а не да стане като честването на 100-годишнината от Независимостта", заяви Цветанов.

По-рано премиерът Бойко Борисов съобщи, че правителството на тройната коалиция е изхарчило 10 милиона за честването на 100-годишнината от Независимостта. Голяма част от тези средства бяха дадени на медии, за да се включат в кампанията.

Цветанов посъветва журналистите да искат информация по какъв начин са изразходвани средствата и намекна, че може да излязат интересни лица, които са свързани по някакъв начин и със случая Хохегер.