Любослав Пенев гледа съперниците ни за световното

Архив Бургас

21-06-2012, 09:02

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Националният треньор смята, че към съперниците ни Италия, Чехия и Дания трябва да има респект, но не и страх.

Заедно със своя щаб националният селекционер на България изгледа почти всички мачове в предварителните групи на съперниците ни в предстоящите световни квалификации - Италия, Дания и Чехия.

Два от тях продължават на ¼ финалите на ЕВРО 2012, които започват тази вечер.

Според Любослав Пенев нивото на футбола, който се играе на първенството би трябвало да задоволи и най-придирчивите привърженици на отборите, тъй като има много голове, динамика, бързина в почти всички срещи. Националният треньор смята, че към съперниците ни Италия, Чехия и Дания трябва да има респект, но не и страх.

Той даде за пример поведението на фенове, медии и футболисти при отпадането на Дания, които според него излизат по-силни след първенството.

За другите ни два съперника, селекционерът отчита добрата им игра за достигането до тази фаза на турнира. Той смята, че след сравнително трудното излизане на Италия от групите, отборът може да стигне далеч, защо не и до финал. Тази вечер Чехия ще има възможност да докаже стойностите си срещу съперник като Португалия, в който играят суперзвезди като Роналдо, Пепе и Нани и само може да спечели, но дори и самото класиране на отбора до тази фаза е успех.