Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Гъши дроб с ябълки, черешово кули и шоколадов пикантен сос
Победителката в кулинарното шоу Lord ot the Chefs разкрива тайните и уменията си в готварството в специалната рубрика на Sofiautre.bg!
ГЪШИ ДРОБ С ЯБЪЛКИ, ЧЕРЕШОВО КУЛИ И ШОКОЛАДОВ ПИКАНТЕН СОС
Продукти за 4 порции:
500 гр. гъши дроб
сол
черен пипер
За карамелизираните ябълки:
1 с.л. краве масло
1 с.л. захар
2 ябълки
15 мл. куантро
За черешовото кули:
1 ч.л. краве масло
1 с.л. захар
200 гр. череши
1/2 к.л. канела
15 мл. куантро
За пикантно шоколадовия сос:
150 гр. натурален шоколад
70 мл. прясно мляко
3 гр. чили сос
2 филийки хляб
Листа свежа мента за декориране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Стъпка 1:
Дробът се изкисва в студена вода.
Стъпка 2:
Ябълките се нарязват на шайби около 5 мм и се карамелизират в маслото и захарта от двете страни. Добавя се куантрото и се фламбират.
Стъпка 3:
В същото време се задушават черешите с маслото, захарта и канелата и се оставят на тих огън около 5 минути.
Стъпка 4:
Шоколадовият сос се приготвя като се загрява прясното мляко и се излива върху шоколада. Добавя се чили соса и се разбърква внимателно.
Стъпка 5:
Изпичат се филиите хляб.
Стъпка 6:
Гъшият дроб се отцежда и се нарязва на филии. Запича се на тефлонов тиган от двете страни до зачервяване.
Стъпка 7:
В порционна чиния се слага за канапе от печените филийки. Върху тях се поставя ябълкова шайба и парче гъши дроб. Залива се с шоколадовия сос и се декорира с черешовото кули и листа мента.
Топ Новини