Театър от Камен Донев и Карла Рахал и джаз емоции от Sentimental Swingers - петък вечер в „Студио 5”

Архив София

22-06-2012, 13:08

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Петъчната вечер в „Студио 5”, както винаги ще е богата и качвествена. В 19 часа на сцената се качва Карла Рахал, за да ви запознае с   „Мартин, Данчо и майка им” по Камен Донев. В 22.30 часа пъл Sentimental Swingers & Misho Yossifov Sextet отново ще нажежат обстановката в „Студио 5”, като са се заканили да ви настроят за вашето джаз лято със свръхдоза еуфория и щастливи мигове!

► 19 часа

  „Мартин, Данчо и майка им” по Камен Донев

 на сцената на Студио 5

Запознайте се с Мартин, Данчо и…майка им. На 22 юни от 19 часа отново ще можем да се срещнем с тази необикновена история по Камен Донев и изиграна брилянтно от Карла Рахал.

След успешното си представяне в Народния театър „Иван Вазов”, постановката извървя творческия си път до Националния дворец на културата, където с гордост ние й предоставяме сцена.

"Сутрин.Някъде на морския плаж. Влиза майка на две деца, които вече са на плажа, но не се виждат.Тя е натоварена с плажни атрибути и най-различни чанти-повече, отколкото може да поеме. Духа силен вятър.
-...Мартине, Данчо, какво стана бе, майко, бе?! Защо бе, божке, напряко все ми правите?...Да умра ли искате? Още не сме седнали, и вече ми го разтупкахте пулса...изтръпна ми главата, всичко... Защо-кажете ми-от сутринта ме морите бе, да му се не види и почивката, и чудото.... -....Много поздрави имате от баща си...Чухте ли?Данчо, Мартине, чухте ли какво ви казах?...Че имате много поздрави от баща си... Чухте ли ме бе, мама му стара?.... ...На кого говоря аз,бе?А?Така като ме гледате на кого мислите, че крещя?С кого съм дошла аз тука?На ненормална да ви изглеждам... ...Нали виждате, че говорих по телефона?!...Защо ме влудявате,бе... Баща ви ви поздравява...Защо бе, божичко, ме докарвате до ръба границата, да се потя тука...да треперя, кръв да ми протече, тумор да се появи, да заседне някъде. Да умра.Това ли искате?..."

Една постановка отвъд морето, любовта, живота и смъртта.

Мартин, Данчо и майка им от Камен Донев с Карла Рахал – на 22 юни, начало: 19 часа, място: Студио 5.

Билети: 10 лв. онлайн чрез eventim.bg, ticketstream.bg и ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

► 22.30 часа

Sentimental Swingers & Misho Yossifov Sextet

Sentimental Swingers с Михаил Йосифов Секстет отново ще нажежат обстановката в Студио 5. Ако още не сте се настроили за своето джаз лято, то няма място за колебание – именно тази вечер ще ви донесе необходимата еуфория и щастливи мигове!

Дамите на суинга ще ни зарадват на 22.06 от 22.30 часа. За Деси, Вера и Рони  думите са излишни, защото в кралството на суинга, те са безспорните владетелки – както са и на нашите сърца. На 20 април те ще ни очароват от сцената отново в компанията на Михаил Йосифов Секстет, за да ни върнат в ерата на славните Дюк Елингтън, Ела Фицджералд и Бени Гудман. Когато жените са били женствени до полуда, а мъжете – истински джентълмени.

Sentimental Swingers ще ни отправят покана за танц в Студио 5, която не бихме могли да откажем. С опасния си чар, отличителния си стил и пленителни песни трите кралици и Мишо Йосифов Секстет обещават да върнат блясъка и веселието на суинг годините, дори и само за една вечер! На 22.06, 22.30 часа, Студио 5.

Михаил Йосифов секстет: Мишо Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (барабани).

Билети: 20 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез eventim.bg, ticketstream.bg и ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.

За ревервации: тел. 02/963 12 54.

За допълнителна информация: Clubstudio5.com/ и Sentimentalswingers.com и на страницата SentimentalSwingers във Фейбук.