Душевноболен гуляе гол в чужди къщи

Архив София

22-06-2012, 15:50

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Собственик на къща се оплакал, че неизвестни са пребивавали в имота му и са изпили по бутилка ракия, вино, както и са изяли два буркана с консервирано месо.

Заловен е психично болен мъж, който изяждал и изпивал всичко във вили в района на Своге.

Освен това той се самонастанявал в къщите и е сварван чисто гол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София.

Собственик на къща в село Лесков дол позвънил преди седмица в полицията в Своге. Той заявил, че неизвестни са пребивавали в имота му и са изпили по бутилка ракия, вино, както и са изяли два буркана с консервирано месо. В къщата е проникнато чрез счупване на прозорец.

През последните седмици полицейските служители научили за още няколко идентични случая. Във вили в селата около Своге бил засичан психично болен мъж.

Криминалистите започнали издирването му. Те установили самоличността на извършителя В.В. (37 години) от Своге.

От около един месец психично неуравновесеният е влизал в няколко необитаеми вили. На два пъти собственици са "изненадвали" неканения гост, докато той е бил в неадекватно състояние и без дрехи.

На В.В. преди време е издаден медицински документ, удостоверяващ, че след употреба на алкохол, мъжът губи контрол над действията си.

С постановление на районната прокуратура задържаният е настанен в областния психодиспансер за принудително лечение. По случая е образувано досъдебно производство.